turystyka śląskie

Do pobrania

Badania prefenrencji turystów odwiedzających Województwo Śląskie

Górnośląska Wyższa Szkoła Handlowa zrealizowała na zlecenie Śląskiej Organizacji Turystycznej badania, których głównym celem byo: określenie ruchu turystycznego w województwie śląskim oraz określenie profilu turystów odwiedzajcych województwo śląskie. Raport z badań prezentujemy poniżej w załączniku. Raport z badań Czytaj dalej »

Perspektywy rozwoju turystyki przyjazdowej do Polski z rynku brytyjskiego – badania POT

(więcej…)

Założenia koncepcji marki turystycznej

Założenia koncepcji marki turystycznej Aleksander Panasiuk, Katedra Zarządzania Turystyką, Uniwersytet Szczeciński Istota marki Na współczesnym konkurencyjnym rynku jednym z istotnych instrumentów kształtujących działalność podmiotów jest marka. Instrument ten traktowany jest jako element marketingowej struktury produktu. Zdefiniowanie istoty marki wymaga określenia relacji między Czytaj dalej »

Tradycyjna kuchnia polska – program promocji produktu narodowego (POT)

Każdy kraj, który posiada kulturę sięgającą daleko w przeszłość, posiada również kuchnię liczącą się wśród kuchni innych narodów.Kuchnia i kultura stołu jest nierozerwalnie związana z powstaniem i rozwojem kultury materialnej społeczeństwa. Biesiady i uczty od wieków były oprawą wszystkich ważniejszych wydarzeń historycznych, a to co podczas nich jedzono i pito odzwierciedlało Czytaj dalej »

Zasady wspierania działalności wydawniczej i promocyjnej członków Śląskiej Organizacji Turystycznej

(więcej…)